KU03 Media

Tämä kurssi on yksi mediadiplomin pohjakursseista.
Mitä mediadiplomi on kuvataiteen suorituksena:
- se voi olla valokuvateos, valokuvanäyttely, tai elokuva tai lukion Järki-lehteen integroitu toimitustyö, tai kotisivuprojekti johonkin kohteeseen (tilaustyö) tai digitaalinen kuvitustyö.Järvenpään lukion mediadiplomeihin voi tutustua tämän sivuston kohdassa Median diplomitöitä.
Ohessa esimerkkinä eräässä toisessa oppilaitoksessa toteutettu median lukiodiplomityö -skeittivideo:https://youtu.be/mvEbehfBUYw


Järvenpään lukion kolmoskurssin ohjelma:
 KU3 -lähiopetuksessa tapahtuvalla kurssilla tutustutaan yleisimpiin ammattiohjelmiin digitaalisen kuvan tuottamiseksi. Kurssi on yksi vaihtoehtoisista pakollisista taidekursseista. Töitä tehdään PhotoShopilla, Illustratorilla ja AdobeAnimation (Flash)-ohjelmalla sekä otetaan haltuun InDesignin alkeita. Koska lukiossa järjestetään kolme liikkuvaan kuvaan liittyvää kurssia (Elokuvataide 1-2 ja TV-studiokurssi, työvälineenä Premiere), on varsinainen videoelokuvien tuottaminen jätetty pois ohjelmasta.
Kurssin voi suorittaa kesäkurssina etänä. Etäkurssilla on oppikija (Tabletkoulu ku3) pakollinen.

Kurssiin sisältyvät seuraavat aiheet

  • mainosviestit
  • piirrosanimaatiot
  • typografia ja fontistot
  • taitto

Toisin kuin ylläesitetystä voisi päätellä, painopiste kurssilla on  omassa kuvailmaisussa eikä tekniikassa. Teknikkaa otetaan sen verran vain haltuun, mikä tehtävän ilmaisun edellytykset vaativat.
Opiskelijan, joka on kiinnostunut kurssin suorittamisesta etänä, olisi hyvä asentaa omalle koneelle ilmaisohjelmat Inkscape ja Gimp, jotka vastaavat Illustratoria ja PhotoShoppia.
Etäkurssilla oppikirja on pakollinen: Tabletkoulun lukion kuvataiteen kurssi 3.

  

Tallenna

Mainokset